Pattaya.dk

Danmarks rejseguide til alt om Pattaya..
Skærmbillede 2015-11-20 kl. 17.30.40

Pattayas historie

Navnet "Pattaya" stammer fra Phraya Tak, (senere kendt som Kong Taksin den Store) og hans tilhængeres march fra Ayutthaya-provinsen til Chanthaburi provinsen, lige før Ayutthaya Kongerigets fald i forbindelse med den burmesiske invasion i 1767.

Da Phraya Taks hær nærmede sig det der er Pattaya i dag, stødte man på hærlederen Nai Kloms tropper, der forsøgte at infiltrere hans hær. På et tidspunkt da de to hærførere mødtes ansigt til ansigt, blev Nai Klom så imponeret over af Phraya Tak's venlige og høflige væremåde, og hans hærs strenge disciplin, og han overgav sig uden kamp.

Det sted, hvor de to hære konfronterede hinanden senere blev kaldt Thap Phraya, hvilket betyder, Hæren af Phraya. Dette blev senere ændret til Phatthaya, som tilfældigvis betyder ”vinden som blæser fra sydvest til nordøst i begyndelsen af regntiden”.

I dag er skrivemåden for navnet blevet forenklet til Pattaya..

Om Pattaya i de 20´ende århundrede

Igennem århundreder har Pattaya været en lille fiskerlandsby, som har været næsten afskåret fra omverdenen. Indtil for bare 40-50 år siden, boede der ikke ret meget mere end ca. 100 familier i byen, og besøgende udefra var mere undtagelsen end reglen.

Pattayas store forandring indtraf den 29. april 1961, da den første gruppe af amerikanske militærpersoner, der gjorde tjeneste under Vietnamkrigen, ankom til Pattaya for at holde orlov.

USA var på dette tidspunkt i gang med at opbygge en militær lufthavnsbase på U Tapao, og det var mange af soldaterne herfra, der valgte at bruge deres fritid og penge i Pattaya.

Hurtigt herefter blev den søvnige thailandske fiskerlandsby, Pattaya, til en Thailands førende og mest succesfulde feriedestinationer/beach Resorts, som hvert år tiltrækker i hundredtusindvis af eventyrlystne turister.

Befolkningen i Pattaya og i de omkringliggende områder var hurtige til at se stedets forretningspotentiale og barer, spisesteder, hoteller of guesthouses begyndte at poppe op overalt. På samme tidspunkt begyndte sex-industrien ligeledes at spire kraftigt.


SE OGSÅ:
“Hvor finder man de bedste massagesteder i Pattaya ?”

Fiskerbåde blev ombygget til turistbåde og dykkerinteresserede mennesker fra hele verden, begyndte også at komme til Pattaya for at nyde havets, dengang, uspolerede oplevelser.

Strandene i Pattaya var i tilbage i tiden meget fine og uspolerede og brisen fra havet gjorde klimaet forholdsvis behageligt og køligt i sammenligning med længere inde på landet.

Med tiden begyndte også Bangkoks befolkning at opdage Pattaya som et dejligt sted og specielt i weekenderne, blev byen destination for hovedstadens travle folk, som trængte til lidt afslapning.

Dengang varede turen til Pattaya 3-4 timer på en lille to-sporet vej. 60'erne og 70'erne var tidspunktet hvor Pattaya undergik de største og hurtigste forandringer, og i 1964 fik Pattata status af landsby, og i 1979 blev dette forhøjet til at være en ”Teasban Nakhon” (kommune), hvilket betyder at Pattaya da fik ansvaret for sin egen administration.

Pattaya idag

I dag Pattaya er Thailand's største Beach Resort og tiltrækker hvert år mere end én million turister fra hele verden. Pattaya tilbyder topklasse hoteller, restauranter, sport, underholdning og shoppingmuligheder i verdensklasse.

Pattaya er også et af Thailand's populære steder for dykning og dykkerture til de omkringliggende øer, ligesom Pattayas og østkystområdet som helhed også er et sandt paradis for golfspillere.

Paradise City, Sin City, Dodge Town, Porn City, ja kært barn har mange navne og således kan man også sige om Pattaya. Pattaya kan tilbyde næsten alt hvad man kan forestille sig..

SE OGSÅ:
“Er der stadig gang i Pattayas natteliv ?”